Kvinna mitt i livet

Vad det än är som har väckt ditt intresse att läsa denna bok så är jag otroligt taksam att just du väljer att göra det.

Anledningen till att jag valt att skriva just denna bok “ Kvinna Mitt i Livet” är att jag själv kom in i klimateriet eller menopausen som jag väljer att kalla det mycket tidigt. Jag var 36 år gammal och jag förstod inte vad som hände i min kropp. Jag var ju ung inte kunde väl jag ha fått denna “ kärringsjukdom”. Frustrationen var stor och jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Har ju alltid tränat och hållit mig i form helt plötsligt började jag gå upp massor i vikt utan att jag hade gjort något särskilt. Jag provade alla de dieter som fanns och kopplade även in mina kollegor på träningsanläggningen där jag jobbade, men ingenting hände. Jag gick bara upp ännu mer. Mitt humör var inte heller något att leka med min familj blev bara tystare och tystare min närhet, dom visste ju inte när jag skulle explodera.

När jag till slut kom till min gynekolog så visade det sig att jag inte längre hade någon äggproduktion och att jag på kort tid kommit rakt in i menopausen. Naturligtvis så skrevs det ut östrogen och allt lugnade sig för en kort tid, sedan visade det sig att jag inte tålde det så då tog det fart igen.

Den här boken är min personliga sammanställning av både av min utbildning som Lic. kostrådgivare och den utbildning jag fått via Dr. Lees forskning och agentur.

Det finns många kloka människor som arbetar med just dessa frågor. Beroende vem du frågar så kommer du att få olika svar. Vissa läkare säger att det är östrogen som du behöver, och vissa säger att nej det är inte östrogen du behöver.

Vem eller vilka läkare du än väljer att lyssna på avgör du själv. Jag önskar dig en skön lässtund och kanske har jag väckt en nyfikenhet hos dig.

Många kramar
Lucia Grimaldi

Menyer för livet

Jag har under de senaste 17 åren haft förmånen att arbeta med kvinnor i yngre medelålder som sökt hjälp med att förändra sin kosthållning och för att uppnå en bättre hälsa och balans i livet.

Under resans gång har jag arbetat fram recept som lättare skall förgylla vardagen. Det är den som du nu håller i din hand med namnet ”Menyer för livet”.

Denna bok skall inte ses som en köks- eller receptbok utan skall ses som ett antal vardagsmenyer som syftar till att på ett enkelt sätt och med rätt energi tillfredställa kroppens dagliga energibehov.

Boken är indelad i fyra kapitel, frukost, lunch, mellanmål och middag. Under varje recept framgår hur många kalorier den innehåller, samt hur många gram av vardera fett, protein och kolhydrat som du får i dig.

Frukost och lunch har en högre andel kolhydrater eftersom vi förbrukar mer energi under dagen. Emedan middagen innehåller en lägre andel kolhydrater då kroppen förbereder sig för vila.

Kvinnors energibehov (medelkvinna) är ca 1800 – 2200 kcal per dag beroende på ålder och aktivitet.

I mina menyer så hittar du produkter som jag rekommenderar. Du kan naturligtvis byta ut någon produkt som du inte tycker om, men kom då ihåg att läsa av energitabellen på produktens baksida.

Jag önskar dig lycka till med denna bok och hoppas att den ger Dig en ny källa till inspiration i köket.

Lucia Grimaldi

Kontakta oss så berättar vi mer om böckerna!